Tagliatelle met walnoot en ham

    Tagliatelle met walnoot en ham

    1keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijke en snelle pasta om doordeweeks op tafel te zetten. Ik gebruik volkoren pasta, maar je kunt ook gewone tagliatelle of spaghetti gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr volkoren tagliatelle
    • 80 ml olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt, of meer naar smaak
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 1 theelepel gemalen rode chilipepervlokken
    • 60 gr walnoten, gehakt
    • 225 gr hamblokjes
    • 25 gr verse geraspte Parmezaanse kaas
    • 15 gr gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de tagliatelle toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 8 tot 10 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur, en roerbak de knoflook, sjalotjes en rode chilipepervlokken tot de knoflook gaat geuren, maar nog niet bruin gebakken is, ongeveer 3 minuten. Roer de walnoten erdoor, en bak ze even 2 minuten mee. Roer de ham erdoor, en bak de ham lichtbruin, ongeveer 5 minuten.
    3. Voeg de pasta erbij in de pan en bestrooi met Parmezaanse kaas en peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren