Broodpudding met banaan en walnoot

    Broodpudding met banaan en walnoot

    14keer bewaard
    1uur35min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder maakt al dit recept al sinds ik klein ben. Verras je gasten of je familie met dit lekkere dessert! Soms gebruik ik pecannoten in plaats van walnoten. Je kunt ook kokos, rozijnen of gedroogde cranberry's in dit recept gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 115 gr boter, apart te verwerken
    • 1 brood (van ong. 450 gr) oud witbrood, in stukjes van ong. 2,5 cm
    • 115 gr fijngehakte walnoten
    • 4 eieren
    • 235 ml slagroom
    • 1 blik (van ong. 400 gr) gezoete gecondenseerde melk
    • 1 blik (van ong. 400 gr) kokosmelk
    • 220 gr bruine basterdsuiker
    • 4 theelepels vanille-extract
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1/4 theelepel pimentpoeder
    • 1 snufje zout
    • 4 zeer rijpe bananen, gepureerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Vet een ovenschaal van 23x33 cm in met 1 eetlepel boter, en verdeel de stukjes brood op de bodem van de ovenschaal. Doe de resterende boter in een steelpannetje, en smelt de boter op laag vuur. Giet de boter over de stukjes brood in de ovenschaal.
    2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de walnoten (zonder boter of olie!) tot de walnoten licht goudbruin zijn en een geroosterde geur afgeven, ongeveer 2 minuten. Let goed op dat ze niet verbranden. Haal de pan van het vuur, en doe de walnoten gelijk in een kom zodat ze kunnen afkoelen. Zet de walnoten apart.
    3. Pak een grote kom, en klop de eieren heel lichtjes door om alleen de dooiers te breken. Meng er de slagroom, gecondenseerde melk, kokosmelk, bruine basterdsuiker, vanille-extract, kaneel, nootmuskaat, piment en zout door. Klop grondig tot een glad mengsel. Roer de geprakte banaan en 3/4 van de walnoten erdoor. Schenk het banaanmengsel over de broodblokjes, druk het brood aan zodat al het brood goed bedekt wordt met saus. Bestrooi het geheel met de resterende geroosterde walnoten. Dek de schaal af met plasticfolie en zet 8 tot 12 uur in de koelkast.
    4. Verwarm de oven voor op 175°C. Verwijder de plasticfolie en bedek de ovenschotel met aluminiumfolie.
    5. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven, verwijder dan de folie en zet terug in de oven tot de bovenkant bruin is, ongeveer 45 minuten. Laat afkoelen voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren