Warme snijbieten en champignon salade

    Warme snijbieten en champignon salade

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige en gezonde salade die je kan serveren als lunch of bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 bos snijbieten, in dunne reepjes gesneden
    • 10 kastanjechampignons, in plakjes gesneden
    • 40 gr gesnipperde ui
    • 3 eetlepels balsamico
    • 12 kerstomaatjes, in vieren gesneden
    • 2 eetlepels verkruimelde blauwe kaas
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op medium vuur. Bak de knoflook in de olie tot deze geurig wordt, ongeveer 1 minuut. Voeg de snijbiet toe en laat slinken in 3 tot 5 minuten. Doe de snijbiet en knoflook in een kom, bewaar het vocht in de pan en zet deze weer op het vuur.
    2. Bak de champignons en ui in de resterende vloeistof in de koekenpan tot warm, 2 tot 3 minuten. Giet de balsamicoazijn erover en laat nog 2 tot 3 minuten koken, terwijl je roert. Voeg dan toe aan de snijbieten, samen met de tomaten. Meng voorzichtig. Roer dan de blauwe kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren