Frisse watermeloen sorbet

    Frisse watermeloen sorbet

    7keer bewaard
    20min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke zelfgemaakte sorbet die naar watermeloen smaakt. Leuk om tijdens de zomermaanden als dessert te serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 600 gr pitloze watermeloen, in blokjes gesneden
    • 200 gr suiker
    • 45 ml citroensap
    • 1 snufje zout
    • 60 ml koud water
    • 7 gr smaakloze gelatine
    • 235 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de watermeloen, suiker, citroensap, en zout in een grote kom, roer goed, zodat alle meloen met het mengsel bedekt wordt. Dek de kom af met plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
    2. Meng het mengsel in een blender tot een gladde massa, en doe dan weer terug in de kom.
    3. Giet het koude water in een steelpan. Strooi de gelatine over het water uit, laat een minuut staan. Zet de pan op laag vuur en laat 2 minuten koken. Roer het gelatinemengsel door het watermeloenmengsel. Voeg de room toe, en klop met een elektrische mixer op medium snelheid tot het mengsel luchtig is.
    4. Doe het mengsel in een ijsmachine en volg de aanwijzingen van de fabrikant tot het ijs een zachte textuur heeft. Doe het ijs vervolgens in plastic bakjes, dek deze af met plasticfolie en zet dan de deksel erop. Laat voor de beste resultaten het ijs minstens 2 uur tot een hele nacht in de vriezer staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren