West-Afrikaanse pinda stoofschotel

    West-Afrikaanse pinda stoofschotel

    6keer bewaard
    1uur5min


    80 personen hebben dit gemaakt

    Een hartige stoofschotel die supergemakkelijk te maken is en zeer geschikt is voor liefhebbers van pindakaas. Je kan hem vegetarisch maken of met kip. Voel je vrij om plantaardige of maïsolie te gebruiken in plaats van pinda-olie, en gemberpoeder in plaats van verse gember, en water in plaats van bouillon. Boerenkool in plaats van snijbiet kan ook.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30 ml pinda-olie
    • 1 rode ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 10 gr fijngesneden verse gember
    • 450 gr kip, in stukken gesneden
    • 1 eetlepel gemalen rode chilipeper, of naar smaak
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1,2 liter kippenbouillon
    • 3 kleine zoete aardappelen, in stukjes
    • 1 blik (ong. 450 gr) tomatenblokjes met sap
    • 120 gr snijbieten of boerenkool, grof gesneden
    • 260 gr pindakaas met stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, en roerbak de ui, knoflook en gember in de hete olie tot ze zacht zijn, in ongeveer 5 minuten. Voeg de kip toe, bak en roer tot deze volledig bruin is. Breng op smaak met de gemalen rode chilipeper, zout en zwarte peper. Giet de kippenbouillon over het mengsel. Roer de zoete aardappelen erdoor en breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag, bedek de pan deels met een deksel en laat 15 minuten sudderen.
    2. Roer de tomaten, snijbieten of boerenkool, en pindakaas door de soep. Zet de deksel er weer half op en laat nog 20 minuten verder sudderen onder af en toe roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren