Geklopte warme chocolademelk

    Geklopte warme chocolademelk

    5keer bewaard
    10min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige variant op gewone warme chocolademelk. Je roert de opgeklopte slagroom al door de chocolademelk heen (en nog een kleine toef erop natuurlijk).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 235 ml melk
    • 65 gr witte suiker
    • 2 eetlepels gezoet cacaopoeder
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 snufje zout
    • 56 gr chocolade, in stukken gebroken
    • 235 ml room met een zo hoog mogelijk vetgehalte

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Verwarm de melk in een kleine steelpan op laag vuur tot de melk begint te stomen. Klop de suiker, cacaopoeder, vanille-extract en zout erdoor totdat het opgelost is. Roer de chocolade erdoor tot het gesmolten is. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
    2. Klop de slagroom in grote kom met een elektrische mixer stijf. Schep de opgeklopte slagroom door de warme chocolademelk. Serveer meteen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren