Blonde brownies met witte chocolade

    Blonde brownies met witte chocolade

    27keer bewaard
    45min


    57 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige variant op mijn oma's browniesrecept met chocola dat mijn moeder vroeger maakte. Ik hou erg van witte chocolade, dus ik ben dol op deze variant!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 225 gr boter
    • 85 gr witte chocolade, in stukjes
    • 4 eieren
    • 400 gr suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 180 gr witte chocolade, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een brownie-bakvorm in.
    2. Smelt de boter en witte chocolade op een laag vuur in een steelpan. Haal van het vuur, en laat iets afkoelen. Klop ondertussen de eieren met de suiker en vanille-extract in een kom, meng door het botermengsel en roer de bloem en zout erdoor tot alles goed gemengd is. Schep het beslag in de ingevette bakvorm, en bestrooi met de witte chocoladestukjes.
    3. Bak 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven totdat een cocktailprikker er schoon uitkomt. Laat ongeveer 10 minuten in de bakvorm afkoelen en snij hem dan in vierkante brownies.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    klopt geen van van dit recept - 02 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren