Mijn prijswinnende chili

    Mijn prijswinnende chili

    1keer bewaard
    1uur


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een milde, zoete chili, waar je altijd een beetje hete saus aan kan toevoegen. Bij ons thuis maken wij onze chili met macaroni, maar je kan als je wilt ook nog een blik kidneybonen toevoegen. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 680 gr mager gehakt
    • 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
    • 1/2 rode paprika, fijngesneden
    • 1 witte ui, fijngehakt
    • 2 blikken (800 gr) tomatenblokjes
    • 350 ml tomatensap
    • 475 ml water
    • 2 eetlepels chilipoeder
    • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 6 blokjes runderbouillon
    • 80 gr ongekookte macaroni

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Rul het gehalt in 8 minuten in een grote soeppan, roer er dan de bleekselderij, rode paprika en ui in. Laat het vlees in nog eens ongeveer 8 minuten volledig gaar worden. Giet het overtollige vet af.
    2. Roer de tomatenblokjes, tomatensap, water, chilipoeder, bruine basterdsuiker en runderbouillonblokjes erdoor, dek af, zet het vuur laag, en laat 30 minuten sudderen. Roer de macaroni erdoor, en laat nog 10 tot 15 minuten verder sudderen tot de pasta gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren