Tonijn in honing van de barbecue

    Tonijn in honing van de barbecue

    14keer bewaard
    30min


    85 personen hebben dit gemaakt

    Gegrilde tonijn in een heerlijke limoen-koriander marinade en afgemaakt met een honingglacering.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 4 eetlepels limoensap
    • 2 eetlepels balsamico
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • klein bosje verse koriander, fijngesneden
    • 450 gr tonijnfilet
    • De honingglazuur
    • 4 eetlepels honing
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels verse koriander, zeer fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een middelgrote kom olijfolie, limoensap, balsamico, knoflook, gember en koriander mengen. Tonijn toevoegen en een laagje marinade geven. Enkele uren in de koelkast laten intrekken.
    2. De barbecue goed heet laten worden. In een kopje honing, 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels koriander mengen. Apart zetten.
    3. Als de kooltjes minder heet zijn de tonijn op een licht ingevet rooster leggen. Afdekken en 1-2 minuten roosteren. De vis vervolgens omdraaien, wederom afdekken en in 1 minuut de vis dichtschroeien. Deksel verwijderen en net gaar laten roosteren, onderwijl frequent bedruipend. Als de vis bijna gaar is beide zijden met honingsaus glaceren, van het vuur halen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren