Zuurkool met worst

    Zuurkool met worst

    7keer bewaard
    3uur35min


    97 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept van een lieve oude Duitse dame die ik vroeger naar de kerk bracht om de mis bij te wonen. Je hebt zuurkool niet binnen 30 minuten op tafel staan, maar het is zeker de moeite waard en je kunt het makkelijk opbakken de volgende dag. Serveer met aardappelpuree en bijvoorbeeld rode kool.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 900 gr zuurkool, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 eetlepel karwijzaad
    • 55 gr bruine basterdsuiker
    • 1 appel, in blokjes gesneden
    • 225 gr spekblokjes
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 700 gr rookworst, in 2 cm dikke plakken gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur20min  ›  Klaar in:3uur35min 

    1. Doe de zuurkool, karwijzaad, bruine basterdsuiker, en appel in een grote pan op medium vuur en laat het mengsel zachtjes sudderen. Zet het vuur laag en laat 2 uur sudderen, terwijl je af en toe roert.
    2. Verwarm de oven voor op 165°C. Vet een ovenschaal van 33x23 cm in.
    3. Bak de spekblokjes en ui in een koekenpan op matig vuur tot de spekjes knapperig zijn en de ui bruin is, ongeveer 10 minuten. Roer het spekmengsel door de zuurkool. Bak in dezelfde pan de rookworst in het resterende bakvet tot de worst bruin begint te worden, 10 tot 15 minuten. Roer ook dit door het zuurkoolmengsel. Schep het zuurkool en worstmengsel in de ovenschaal.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot het borrelt, na ongeveer 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren