Worst en oesters met een lekkere boterdressing

    Worst en oesters met een lekkere boterdressing

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Met deze ovenschotel met worst en oesters zet je iets bijzonders op tafel. De dressing die over de oesters en worst wordt gegoten heeft een volle botersmaak.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 450 gr milde varkensworst, zonder velletje
    • 450 gr pittige varkensworst, zonder velletje
    • 450 gr croutons
    • 575 gr schoongemaakte oesters, uit de schelp gehaald, uitgelekt, en vocht bewaard
    • 240 gr in blokjes gesneden selderij
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 40 gr gesnipperde ui
    • 350 ml kippenbouillon, of zoveel als nodig
    • 115 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 165°C. Vet een ovenschaal van 33 bij 23 cm in.
    2. Bak de worst (zonder velletjes) in 10 minuten gaar en breek het in kleine stukjes tijdens het bakken. Giet het vet af, en doe de stukjes worst in een grote kom. Meng de croutons, oesters, selderij, eieren en ui erdoor tot het goed gemengd is. Meng de bewaarde oestervloeistof en genoeg kippenbouillon (maximaal 475 ml in totaal) in een kom en giet het bij de oesters. Roer ook de boter erdoor. Doe het geheel in de ingevette ovenschaal.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot het heet en bruin is, en de oesters gaar zijn, in ongeveer 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren