Iers stoofpotje met worst

    Iers stoofpotje met worst

    9keer bewaard
    2uur10min


    22 personen hebben dit gemaakt

    We maken deze Ierse stoofpot vaak voor St Patrick's Day. Dit traditionele Ierse gerecht werd oorspronkelijk gemaakt in een gietijzeren pan op open vuur.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr varkensworstjes
    • 225 gr gerookt spek, in blokjes
    • 2 uien, dun gesneden
    • 3 wortels, fijngesneden
    • 4 grote aardappels, geschild en in plakjes
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 theelepel gedroogde peterselie
    • 230 ml runderbouillon
    • 350 ml Iers bier (zoals Guinness)
    • 120 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 165°C.
    2. Bak de worstjes en het spek in een grote koekenpan op matig vuur tot de worstjes aan beide kanten bruin zijn, ongeveer 10 minuten. Snij de worstjes in grote stukken, en zet de worst en het spek opzij.
    3. Maak een laag van 1/3 van de uien in een rechthoekige ovenschaal (33 bij 23 cm), gevolgd door een laag van 1/3 van de wortels en gesneden aardappelen. Rangschik dan 1/3 van het worst- en spekmengsel in een laag over de aardappelen, en bestrooi met zout, peper en peterselie. Herhaal de lagen nog twee keer. Verwarm de bouillon in een steelpan op matig vuur, en giet het bier en de slagroom erbij. Giet de saus over de schotel, en laat de saus tussen de lagen verdwijnen.
    4. Bak ongeveer 1,5 uur in de voorverwarmde oven tot de aardappelen en de groenten gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Janc
    van
    2

    Voor mij als geen ervaren kok een beetje lastig concept door het recept voor 8 porties als je maar met twee bent. Maar met een beetje gokken is het helemaal goed gekomen. Door een ruimere hoeveelheid Guinness komt de smaak hiervan wat beter naar boven dan in andere recepten met dit bier wat ik ooit heb gemaakt. Ook voldoende verse i.p.v. gedroogde peterselie komt de smaak ten goede! Al met al was het een succes en hebben we heerlijk gegeten. - 11 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren