Stoofschotel met zoete aardappel en knolraap

    Stoofschotel met zoete aardappel en knolraap

    2keer bewaard
    1uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke stoofschotel met kleine koekjes van zonnebloempitten en Parmezaanse kaas om erbij te serveren. Ik gebruik de deksel van een potje kruiden om ze uit te snijden. Meestal maak ik een dubbele portie van deze mini-koekjes, want iedereen vindt ze altijd erg lekker. Ze maken de stoofschotel echt af. Alle soorten groenten kunnen worden gebruikt, maar gebruik ongeveer dezelfde hoeveelheden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 55 gr margarine
    • 25 gr zonnebloempitten
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 160 ml melk, apart te verwerken
    • 3 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 1 ui, gesneden
    • 2 wortels, fijngesneden
    • 3 knolrapen, fijngesneden
    • 1 kleine zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 stengels selderij, in plakjes gesneden
    • 175 gr stukjes broccoli
    • 1/2 theelepel gemalen koriander
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 550 gr in blokjes gesneden tomaten uit blik
    • 235 ml groentebouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 190°C.
    2. Meng de bloem en het bakpoeder samen in een kom. Meng de margarine door het bloemmengsel tot een fijn kruimelbeslag. Roer de zonnebloempitten en de Parmezaanse kaas door het mengsel. Voeg het merendeel van de melk toe en meng tot een stevig deeg.
    3. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en rol uit tot 1 cm dikte. Snij cirkels van 5 cm uit het deeg en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de koekjes met de rest van de melk.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de koekjes lichtbruin en niet langer nat in het midden zijn, ongeveer 20 minuten. Zet opzij.
    5. Verhit de olie in een grote pan op matig tot hoog vuur, en roerbak de ui, wortels, knolrapen, zoete aardappel, selderij, en broccoli in de hete olie tot de groenten zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met de koriander, oregano, basilicum, zout en peper, voeg dan de tomaten en de groentebouillon toe. Laat het mengsel sudderen tot het heet is en het iets is ingedikt, in ongeveer 20 minuten. Serveer in kommen met daarop de mini-koekjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren