Griekse kippensoep

    Griekse kippensoep

    6keer bewaard
    2uur


    12 personen hebben dit gemaakt

    Het duurde enige tijd voor mijn schoonmoeder haar felbegeerde Griekse recepten begon te delen. Dit is een familiefavoriet. Serveer met vers gemalen peper en warm, knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 hele kip
    • 1 theelepel grof zeezout
    • 1 ui, in vieren
    • 2 wortels, in stukken van 4 cm gesneden
    • 3 stengels bleekselderij met blaadjes, in stukken van 4 cm gesneden
    • 2 liter water
    • 150 gr ongekookte orzo pasta
    • 2 eieren, gesplitst
    • 2 citroenen, geperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur50min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Doe de kip, zout, uien, wortels, selderij, en water in een grote soeppan. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur medium-laag, en laat sudderen tot de kip gaar is, in ongeveer 1 1/2 uur. Schep gedurende dit sudderen het schuim regelmatig van de bovenkant af.
    2. Zeef de bouillon en doe in een schone pan. Haal het vlees van de kip, gooi de botten en huid weg. Snijd het vlees in kleine stukjes, en zet apart. Breng de bouillon aan de kook op een middelhoog vuur en roer de orzo pasta erdoor. Laat 20 minuten sudderen.
    3. Terwijl de orzopasta kookt, klop je de eiwitten stijf. Klop er daarna de dooiers door tot ze volledig opgenomen zijn. Meng 475 ml kokende bouillon samen met het citroensap. Giet het citroenmengsel langzaam in de eieren terwijl je continu blijft roeren tot het geheel is opgenomen.
    4. Wanneer de orzopasta bijna klaar is, doe je het kippenvlees weer in de soep, en kook je het geheel tot alles weer is opgewarmd. Roer het eimengsel er zachtjes door, tot het is opgenomen in de soep. Serveer direct.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren