Tonijn in ketjap-sherry marinade

    Tonijn in ketjap-sherry marinade

    7keer bewaard
    25min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Deze eenvoudige marinade op basis van ketjap en sherry is bij elke soort vis lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 tonijnsteaks
    • 7 eetlepels ketjap
    • 5 eetlepels sherry
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 1 eetlepel vers limoensap
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een ondiepe ovenschaal ketjap, sherry, olie, limoensap en knoflook mengen. Tonijn toevoegen en beide zijden in marinade drenken. Afdekken en minstens 1 uur laten intrekken.
    2. De barbecue matig heet laten worden en een rooster licht met olie invetten.
    3. De tonijn op de barbecue leggen en het teveel aan marinade verwijderen. 3-6 minuten per kant tot gewenste gaarheid roosteren.

    Tip:

    Laat de tonijn minimaal 1 uur marineren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren