Heerlijke honing-walnoot koekjes

    Heerlijke honing-walnoot koekjes

    7keer bewaard
    25min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldig recept voor honingliefhebbers! Het is ook zeer geschikt als koekje voor Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar). Honing en walnoot zijn twee smaken die erg goed samen gaan. Dit zijn heerlijke koekjes met een stevige structuur; een favoriet onder kinderen.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 375 gr bloem
    • 2 theelepels baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/8 theelepel kaneel
    • 75 gr gehakte walnoten
    • 170 gr boter
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 180 ml honing
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng de bloem, bakpoeder, zout en kaneel in een kom en meng er dan de walnoten door.
    2. Meng in een andere grote kom de boter en bruine basterdsuiker met een elektrische mixer tot het luchtig is, roer er dan de honing, vanille-extract, en ei door en meng goed. Meng het bloemmengsel door de natte ingrediënten tot ze net goed gemengd zijn (meng niet te lang). Zet het deeg minstens een uur of een hele nacht in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet bakplaten in, of bedek ze met bakpapier.
    4. Gebruik ongeveer 1 eetlepel deeg per koekje, rol dit tot een balletje en leg ze op de voorbereide bakplaten.
    5. Bak ze 8 tot 10 minuten totdat de koekjes net wat gerezen zijn (of nog een beetje plat in het midden voor een plakkerige textuur). Laat de koekjes ongeveer 5 minuten op de bakplaten afkoelen, voordat je ze verder laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren