Zoete en pittige curry met kikkererwten

    Zoete en pittige curry met kikkererwten

    2keer bewaard
    45min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Ik kreeg laatst van iemand een kortere versie van dit recept en nadat ik nog een paar dingen heb toegevoegd vond ik het een geweldig recept. Deze saus is lekker met rijst of met pita brood. Wat geweldig is aan dit recept is dat je er zo veel kruiden aan kunt toevoegen als je wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel sesamolie
    • 900 gr kalkoengehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1 (400 gr) blik kikkererwten, uitgelekt
    • 1 (400 gr) blik tomatenblokjes
    • 2 eetlepels kerriepoeder
    • 120 ml zoete chilisaus
    • 120 ml kokosmelk
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 theelepel rode chilipepervlokken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur en rul het kalkoengehakt met de ui en knoflook in de olie tot het vlees niet meer roze is, in 10 tot 15 minuten. Roer de kikkererwten, tomaten, kerriepoeder, chilisaus en kokosmelk erdoor en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen. Breng op smaak met zout, zwarte peper en gemalen rode chilipepervlokken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren