Zoete aardappelen met gekarameliseerde uien

    Zoete aardappelen met gekarameliseerde uien

    10keer bewaard
    1uur15min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Gebakken (gepofte) zoete aardappelen bedekt met gekarameliseerde ui en rode paprika. Serveer met een kloddertje zure room of yoghurt. Je kunt de aardappelen ook schillen en er puree van maken. Gebruik grote zoete aardappelen om van dit bijgerecht een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 zoete aardappelen
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 rode paprika's, in dunne plakjes gesneden
    • 1 zoete ui, in dunne plakjes gesneden
    • 60 ml (vetvrije) zure room
    • 1 snufje zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 230°C. Maak de aardappelen goed schoon en dep ze droog, prik er dan meerdere malen met een vork in en leg ze op een bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven tot de zoete aardappelen gemakkelijk doorgeprikt kunnen worden met een vork, dit duurt ongeveer 50 minuten tot 1 uur.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de ui en paprika tot de ui zacht is, in ongeveer 5 minuten. Zet het vuur laag, en blijf roerbakken tot de ui zeer mals en donkerbruin is, dit duurt nogmaals 20 tot 30 minuten.
    3. Splijt de gebakken zoete aardappelen open en vul met het uimengsel, zout, peper, en een schepje zure room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren