Zoete bacon wraps

    Zoete bacon wraps

    7keer bewaard
    50min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een oud collega van mij bracht deze mee naar het werk. Ik had ze allemaal wel willen opeten, ik heb dus maar snel het recept gevraagd. Als je geen spek met ahornsiroop in de supermarkt kunt vinden, kun je de siroop ook zelf over het spek gieten. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 400 ml gezoete gecondenseerde melk
    • 1,5 theelepel (fijne) mosterd
    • 1 (450 gr) gesneden witbrood
    • 450 gr spek met een ahornsiroopsmaak, in reepjes gesneden
    • 115 gr geraspte oude kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie, en leg hier een rooster op.
    2. Meng de gecondenseerde melk en mosterd tot het goed gemengd is. Snijd de korstjes van het brood af en gooi deze weg of bewaar ze voor ander gebruik. Rol een sneetje brood plat met een deegroller. Leg dan 2 stukken spek op een werkblad, naast elkaar, en leg het brood hierop. Smeer er dan een eetlepel melk-mosterd mengsel over. Strooi ongeveer 1 eetlepel kaas in een lijn in het midden van het brood.
    3. Rol het spek en brood op in een stevige rol, werk vanuit de korte uiteinden van het spek, zodat ze horizontaal erom wikkelen. Zet vast met een tandenstoker. Herhaal dit met de resterende ingrediënten. Leg de bacon rollen op het rooster.
    4. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het spek krokant en bruin is, draai ze een of twee keer tijdens het bakken om, zodat het spek gelijkmatig krokant wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren