Tagliatelle met braadworst

    Tagliatelle met braadworst

    3keer bewaard
    1uur


    25 personen hebben dit gemaakt

    Ik kreeg dit recept eens van een Italiaanse dame. Ze vertelde me dat zij het altijd maakte voor haar hele familie, want ze had een aantal kieskeurige eters en dit was iedere keer weer een succes. Dit is nu ook een van de favorieten van mijn familie!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr tagliatelle
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 450 gr braadworst, in plakjes van 1 cm gesneden
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 rode paprika's, in stukjes gesneden
    • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
    • 1 blik (400 gr) in blokjes gesneden tomaten
    • 235 ml pastasaus
    • 120 ml rode wijn
    • 30 gr gehakte verse peterselie
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worst aan beide kanten bruin, in ongeveer 5 minuten. Voeg de ui en knoflook toe. Roerbak 5 minuten tot de ui glazig is. Roer de rode en groene paprika's erdoor. Bak tot de paprika's gaar zijn, in 7 tot 10 minuten.
    2. Roer de in blokjes gesneden tomaten, saus, rode wijn, en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Dek af en laat sudderen, onder af en toe roeren, tot alle groenten gaar zijn, in ongeveer 30 minuten.
    3. Terwijl de saus suddert, vul je een grote pan met licht gezouten water en breng je deze aan de kook op hoog vuur. Zodra het water kookt, roer je er de tagliatelle door, en breng je het weer aan de kook. Kook de pasta 11 minuten onafgedekt, roer af en toe, tot de pasta al dente is. Laat goed uitlekken in een vergiet boven de gootsteen. Serveer de saus over de pasta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Lekker, maar de bereidingstijd lijkt me erg overdreven. Ik denk zelfs dat het lekkerder zou zijn als je overal 30% van de bereidingstijd af zou halen. - 12 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren