Poolse kersencake

    Poolse kersencake

    17keer bewaard
    1uur5min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke zelfgemaakte Poolse cake met kersen. Lekker bij een kopje koffie of thee.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr suiker
    • 310 gr bloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 eetlepel boter
    • 300 gr ontpitte zoete kersen
    • 1 eetlepel suiker
    • 120 ml olijfolie
    • 4 eieren
    • 170 gr gewone yoghurt
    • 1 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de suiker, bloem, bakpoeder en baksoda met een garde door elkaar tot het gelijkmatig gemengd is.
    2. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de kersen 8 tot 10 minuten in de boter tot ze zacht zijn, besprenkel ze met 1 eetlepel suiker. Zet opzij.
    3. Vorm een ​​kuiltje in het midden van de droge ingrediënten, en giet er de olijfolie, eieren en yoghurt in, meng met een pollepel of spatel door elkaar om zo een zacht deeg te maken. Schep het beslag in een bakvorm/ovenschaal van 22 x 33 cm. Besprenkel het beslag met 1 eetlepel olijfolie, en bestrooi met de kersen.
    4. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de cake stevig is en goudbruin aan de bovenkant. Een spiesje moet schoon uit het midden van de taart komen, dan is hij gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lisa
    van
    1

    Heerlijke cake! - 19 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren