Overheerlijke zoete kersentaart

    (47)
    1 uur 15 minuten

    Ik kreeg dit recept van een vriend van me. Het geheim is om de zoetste kersen te vinden die er zijn!


    31 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 gr ontpitte verse donkere zoete kersen
    • 80 ml kersensap uit een fles
    • 1/4 theelepel amandelextract
    • 75 gr bruine basterdsuiker
    • 65 gr suiker
    • 30 gr bloem
    • 1 kant-en-klare taartbodem voor de onder- en bovenkant van de taart (of maak dit recept)
    • 1 eetlepel boter, in kleine stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Meng de kersen, kersensap, amandelextract, bruine basterdsuiker, suiker, en de bloem tot de suiker is opgelost, laat het beslag dan 15 minuten staan, terwijl je het deeg klaarmaakt.
    3. Leg de kant-en-klare taartkorst in de bakvorm en vul het deeg met de kersenvulling. Strooi kleine stukjes boter over de vulling. Bedek met de rest van korst (de bovenkant), en snij de randen weg; maak kleine sneetjes in de korst zodat stoom kan ontsnappen tijdens het bakken.
    4. Bak 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kersenvulling borrelt en is ingedikt en de taartkorst bruin is geworden. Laat afkoelen alvorens te serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (47)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties