Karbonade grillen

    Karbonade grillen

    3keer bewaard
    30min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Het is weer zomer en dan gaan we barbecueën! Gegrilde karbonades met een zoet laagje honing zijn altijd al favoriet bij mij geweest.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 ml citroensap
    • 350 ml honing
    • 2 eetlepels worcestersaus
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1/4 theelepel gedroogde basilicum
    • 4 karbonades
    • een snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng het citroensap, honing, worcestersaus, knoflook en basilicum in een kom. Giet ongeveer de helft van de marinade in een hersluitbare plastic zak, en leg de karbonades in de zak. Knijp de lucht eruit, sluit de zak, en zet minstens 2 uur in de koelkast (een hele nachts is het beste). Zet de rest van de marinade in de koelkast en bewaar voor wanneer je gaat grillen.
    2. Verwarm een grill voor op medium tot hoog, en smeer wat olie op het rooster.
    3. Haal de karbonades uit de zak, en gooi de gebruikte marinade weg. Bestrooi de karbonades met zout en zwarte peper. Grill de karbonades 20 tot 25 minuten tot ze bruin zijn en het vlees niet meer roze is van binnen. Bedruip regelmatig met de bewaarde marinade. Het vlees is gaar als een vleesthermometer 70 graden C aangeeft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    DannyBoven
    0

    heb dit recept gemaakt. 24 uur in de marinade. de karbonade was erg zuur door de citroen. mag zeker wel minder citroensap erbij. - 08 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren