Zomerse aardbei-rabarbertaart

    Zomerse aardbei-rabarbertaart

    3keer bewaard
    1uur10min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Deze taart doet me denken aan de eerste dag van de zomer, wanneer ik vaak gezellig samen met mijn moeder aardbeien ging plukken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kant-en-klare taartbodem (of maak dit recept)
    • 250 gr in blokjes gesneden rabarber
    • 385 gr hele aardbeien, schoongemaakt
    • 200 gr suiker
    • 30 gr bloem
    • 45 gr boter, in blokjes gesneden
    • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 230°C. Verdeel het taartdeeg in tweeën; rol de helft uit op een met bloem bestoven werkblad in de vorm van een cirkel om een taartvorm van ong. 23 cm mee te bedekken. Rol de andere helft uit tot een cirkel van ong. 25 cm in doorsnede, en zet apart.
    2. Meng de rabarberstukjes, hele aardbeien, 200 gr suiker, bloem, boter en nootmuskaat in een kom. Giet de vulling over de taartbodem in de taartvorm.
    3. Snij de resterende korst in 2 cm brede stroken (gebruik een gekarteld mes voor een mooiere korst). Maak de taartrand een beetje vochtig met water, en leg de twee langste stroken in een kruis over het midden van de taart. Werk nu systematisch van de volgende langste naar de kortste stroken, wissel de horizontale en verticale stroken af, om zo een vlechtwerk aan stroken te creëren. Druk de uiteinden van de stroken aan op de taartrand, en snij overtollig deeg weg. Pak een kleine kom, en meng 1 eetlepel suiker samen met de kaneel en zet opzij.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Zet daarna de oven lager tot 190°C. Verwijder de taart uit de oven. Bestrooi de bovenkant met het kaneel-suikermengsel, en zet de taart weer terug in de oven. Bak de taart tot de korst goudbruin is en de vulling bubbelt, ongeveer 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren