Courgette pannenkoekjes met verse mozzarella en tomaat

    Courgette pannenkoekjes met verse mozzarella en tomaat

    2keer bewaard
    1uur


    22 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke traktatie voor een zomerse dag. Serveer deze groentepannenkoekjes als voorgerecht of hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 370 gr geraspte courgette
    • 250 gr bloem
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gedroogde marjolein
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel grof zeezout
    • 4 grote eieren
    • 120 ml karnemelk
    • 3 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie), of zoveel als nodig
    • 3 eetlepels olijfolie, of zoveel als nodig
    • 450 gr verse mozzarella, in plakjes
    • 2 grote rijpe verse tomaten, in plakjes gesneden
    • 1 snufje zeezout voor erover te strooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng de courgette, de bloem, baksoda, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, oregano, marjolein, basilicum, zwarte peper, en zout in een grote kom. Klop de eieren in een andere kom los met de karnemelk, en roer het eimengsel in het courgettemengsel om een ​​beslag te maken.
    2. Verhit de plantaardige olie en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot de olie glinstert, en lepel er voorzichtig ongeveer 60 ml van het courgettebeslag per pannenkoek in. Bak de pannenkoekjes in porties tot ze aan beide kanten goudbruin zijn, ongeveer 3 minuten per kant; laat ze uitlekken op wat keukenrol.
    3. Om te serveren, leg je er een plakje mozzarella en een schijfje tomaat op, en bestrooi als laatste met wat zeezout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren