Snelle bonen en groenten curry

    Snelle bonen en groenten curry

    35keer bewaard
    37min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Serveer met indiaas naan brood of chapatti.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 grote aardappels in kleine blokjes
    • 2 grote wortels in kleine blokjes
    • 50g diepvries maïs
    • 50g diepvries erwten
    • 1 grote ui, fijn gesneden
    • 1 (400g) blikje tomatenblokjes
    • 75ml water, of zoveel als nodig
    • 1 (400g) blikje kidneybonen, gespoeld en uitgelekt
    • 1 (400g) blikje kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
    • 1 (400g) blikje kokosmelk
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • 1/2 theelepel chilipoeder (naar smaak)
    • 1/2 theelepel komijn poeder
    • 1/2 theelepel koriander poeder
    • 1 theelepel mosterdzaadjes
    • Zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:37min 

    1. Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg wortels en aardappel toe; kook 5 tot 6 minuten beetgaar. Voeg de erwten en maïs in de laatste minuut van de kooktijd toe. Giet af.
    2. Terwijl de groenten koken: verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uien hierin tot ze doorzichtig zijn. Voeg de tomatenblokjes en het water toe. Breng op smaak met kurkuma, chilipoeder, komijn, koriander poeder, mosterdzaadjes en zout. Proef en pas naar smaak aan, vooral qua zout.
    3. Voeg de groenten toe en zet het vuur hoog. Bak 5 tot 7 minuten onder voortdurend roeren. Zet het vuur lager en laat nog 7 minuten zachtjes doorkoken. Meng de kokosmelk erdooheen en kook nog 3 minuten erop lettend dat de melk niet gaat stremmen.
    4. Voeg de kruiden toe en roer goed, en proef of het de goede smaak heeft (dit is vooral belangrijk wat betreft het zout).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren