Chocolate chip cookies met kaneel

    Chocolate chip cookies met kaneel

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Maak deze chocolate chip cookies en dan geurt je huis strakjes heerlijk naar kaneel, gember, en chocola. Serveer het met een glas melk.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel kaneel
    • 3/4 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
    • 2 theelepels baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 150 gr plantaardig bakvet (zoals margarine)
    • 200 gr suiker
    • 1 ei
    • 120 ml melasse
    • 170 gr pure stukjes chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Leg bakpapier op een bakplaat (of meerdere bakplaten indien nodig). Meng de bloem, kaneel, gember, kruidnagel, baksoda en zout in een kom samen en meng goed.
    2. Pak een grote kom, en meng de margarine en suiker samen tot een glad en romig beslag. Meng er dan het ei en de melasse door. Roer het bloemmengsel erdoor, en meng tot een glad deeg. Voeg dan de stukjes chocolade toe. Schep kleine eetlepels beslag op de bakplaat (of bakplaten) en leg de koekjes ong. 5 cm van elkaar af.
    3. Bak ze in de voorverwarmde oven goudbruin, 10 tot 12 minuten. Laat eerst 1 of 2 minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren