Texaanse Barbacoa (gerookt rundvlees)

    Texaanse Barbacoa (gerookt rundvlees)

    1keer bewaard
    3uur15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit langzaam klaargestoofde rundvlees smaakt heerlijk op een taco of broodje. Mijn familie van 8 eet makkelijk 2,5 kilo van dit vlees op! Het duurt een lange tijd om dit te bereiden, maar het is het wachten waard!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1,5 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 1,5 theelepel cayennepeper
    • 1,5 theelepel chilipoeder
    • 1,5 theelepel knoflookpoeder
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel kruidenzout
    • 1,4 kilo rundernek (of gebruik runderriblap)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Verwarm een rookton of grill voor met vochtig hickory houtskool. De warmte in je grill of roker moet ongeveer 80 tot 95°C zijn. Meng de zwarte peper, oregano, cayennepeper, chilipoeder, knoflookpoeder, komijn, zout en kruidenzout in een kleine kom samen tot het goed is gemengd.
    2. Leg de rundernek in een kom, en wrijf het in met het kruidenmengsel. Leg het vlees in de roker, en rook het vlees ong. 1,5 uur, draai ongeveer elk half uur. Het vlees moet een donkerrode kleur krijgen, en de randen moeten donker van kleur worden. Leg het vlees daarna in een braadslee, en dek goed af met aluminiumfolie.
    3. Verwarm een ​​oven voor op 165°C.
    4. Bak de Barbacoa 1,5 uur in de voorverwarmde oven tot het vlees zeer zacht is geworden. Haal de folie weg, en versnipper het vlees met twee vorken terwijl het nog warm is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren