Salade met zwarte bonen en wilde rijst

    Salade met zwarte bonen en wilde rijst

    5keer bewaard
    20min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Ik eet deze koude salade erg graag als lunch of diner. Het is ook een prima bijgerecht. De sinaasappelvinaigrette is echt heerlijk! Voeg een keer gedroogde kersen toe in plaats van gedroogde cranberry's. Pecannoten zijn ook erg lekker als je geen cashewnoten wilt gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 rode ui, fijngehakt
    • 1 bosje koriander, fijngehakt
    • 1 blik (van ong. 400 gr) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 450 gr gekookte wilde rijst
    • 60 gr gedroogde cranberry's
    • 120 ml grof gehakte cashewnoten
    • 120 ml versgeperst sinaasappelsap
    • 60 ml olijfolie
    • 45 ml dragonazijn
    • 1,5 theelepel Dijon mosterd
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1/4 theelepel komijnpoeder
    • 1/8 theelepel cayennepeper
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de rode ui, koriander, zwarte bonen, gekookte wilde rijst, gedroogde cranberry's, en cashewnoten samen in een grote kom. Meng goed door elkaar.
    2. Klop het sinaasappelsap, olijfolie, dragonazijn, Dijon mosterd, tijm, komijn, cayennepeper, zout en zwarte peper samen in een kleine kom, en giet het rijstmengsel erbij. Meng goed en zet daarna 30 minuten in de koelkast voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren