Zweeds gebak

    Zweeds gebak

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Luchtig gebak waar iedereen van houdt. Haal het zoete van Zweden in huis met dit lekkere gebakje. Boter smaakstof is online verkrijgbaar indien je het niet in de supermarkt kunt vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 115 gr boter
    • 125 gr bloem
    • 1/4 theelepel boter smaakstof
    • 2 eetlepels water
    • 230 ml water
    • 115 gr boter
    • 1/4 theelepel boter smaakstof
    • 125 gr bloem
    • 3 eieren
    • 1 theelepel amandelextract
    • 125 gr poedersuiker
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 1/4 theelepel boter smaakstof
    • 1 eetlepel melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C.
    2. Pak een kom en meng 115 gr boter samen met 125 gr bloem. Meng het tot een grof kruimelmengsel. Roer er 1/4 theelepel boterextract door. Meng het water er één eetlepel per keer door, en klop het deeg door elkaar met een vork. Druk het deegmengsel aan op de bodem van een bakplaat van 25x33cm.
    3. Pak een steelpan en breng hierin 230 ml water, 115 gr boter, en 1/4 theelepel boterextract aan de kook op middelhoog vuur. Haal van het vuur, en klop met een garde 125 gr bloem erdoor. Klop de eieren er één voor één door en meng steeds goed nadat je een ei hebt toegevoegd. Roer er 1 theelepel amandelextract door, en giet het geheel over korst.
    4. Bak in de voorverwarmde oven in ong. 55 minuten goudbruin. Haal uit de oven.
    5. Meng ondertussen de poedersuiker, 1/2 theelepel amandelextract, 1/4 theelepel boter smaakstof, en 1 eetlepel melk samen in een kom. Verdeel dit gladde mengsel over het warme gebak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren