Lasagne met prei en gerookte zalm

    Lasagne met prei en gerookte zalm

    29keer bewaard
    30min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kreeg ik enkele jaren geleden van mijn broer. Het is een blijvertje!

    Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 à 300 gr gerookte zalm
    • 3 à 4 stokken prei
    • ong. 50 gr boter
    • 250 à 300 ml (culinaire) room
    • 9 à 12 bladen lasagne
    • 150 gr gemalen kaas
    • Kruiden: zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snij het wit van de prei fijn en was deze. Smelt de boter en stoof de prei (ong. 10 min) in de boter. Kruiden met zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder.
    2. Voeg de room bij de prei en laat dit zachtjes enkele minuten inkoken.
    3. Beboter een ovenschaal met boter.
    4. Maak de schotel: begin met wat saus (als veiligheid tegen het aanbranden in de oven), maak een laag met de bladen lasagne, dan saus en dan de gerookte zalm. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een goede laag saus (bescherming langs boven => om de bladen goed te laten garen). Werk af met gemalen kaas.

    Tips

    (1) Soms doe ik wat gemalen kaas op de gerookte zalm tijdens het vormen van de laagjes. (2) Je kan tijdens het inkoken van de room een half blokje groentenbouillon toevoegen --- voeg dan wel minder kruiden toe bij het bereiden van de prei. (3) Vervang de laatste minuten van de bereidingstijd in de oven door "grill" om een mooi gratineerlaagje te bekomen; hou dit wel goed in het oog om verbranden te voorkomen! (4) Lekker met wat brood of een pitabroodje uit de toaster (ook stokbrood is een aanrader). (5) Ik maak meestal een schotel met drie lagen en BELANGRIJK: bij het maken van de lagen moeten de lagen niet vol met gerookte zalm liggen! Anders wordt de schotel te zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    TeaJansen-Meijer
    2

    Het was heerlijk heb er nog wat kastanjechampignons aan toegevoegd - 04 mei 2014

    van
    1

    Prima recept, Irie, heerlijk gegeten. Qua portionering wat klein, voor vier (normale) eters had er 20-25% meer kunnen zijn. Dat pas ik de volgende keer gewoon wel aan, dit recept staat inmiddels op mijn favorieten-lijstje. - 24 apr 2016

    Hilde-Beyens
    0

    hmm, echt heerlijk!! ik heb er wel wat bouillon bij toegevoegd, anders vond ik het een beetje te weinig saus. - 14 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren