Lasagne met prei en gerookte zalm

Lasagne met prei en gerookte zalm

29keer bewaard
30min


33 personen hebben dit gemaakt

Dit recept kreeg ik enkele jaren geleden van mijn broer. Het is een blijvertje!

Irie Antwerpen, België

Ingrediënten
Porties: 4 

 • 200 à 300 gr gerookte zalm
 • 3 à 4 stokken prei
 • ong. 50 gr boter
 • 250 à 300 ml (culinaire) room
 • 9 à 12 bladen lasagne
 • 150 gr gemalen kaas
 • Kruiden: zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

 1. Snij het wit van de prei fijn en was deze. Smelt de boter en stoof de prei (ong. 10 min) in de boter. Kruiden met zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder.
 2. Voeg de room bij de prei en laat dit zachtjes enkele minuten inkoken.
 3. Beboter een ovenschaal met boter.
 4. Maak de schotel: begin met wat saus (als veiligheid tegen het aanbranden in de oven), maak een laag met de bladen lasagne, dan saus en dan de gerookte zalm. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een goede laag saus (bescherming langs boven => om de bladen goed te laten garen). Werk af met gemalen kaas.

Tips

(1) Soms doe ik wat gemalen kaas op de gerookte zalm tijdens het vormen van de laagjes. (2) Je kan tijdens het inkoken van de room een half blokje groentenbouillon toevoegen --- voeg dan wel minder kruiden toe bij het bereiden van de prei. (3) Vervang de laatste minuten van de bereidingstijd in de oven door "grill" om een mooi gratineerlaagje te bekomen; hou dit wel goed in het oog om verbranden te voorkomen! (4) Lekker met wat brood of een pitabroodje uit de toaster (ook stokbrood is een aanrader). (5) Ik maak meestal een schotel met drie lagen en BELANGRIJK: bij het maken van de lagen moeten de lagen niet vol met gerookte zalm liggen! Anders wordt de schotel te zout.

Recent bekeken

Beoordelingen (3)

TeaJansen-Meijer
2

Het was heerlijk heb er nog wat kastanjechampignons aan toegevoegd - 04 mei 2014

dekkers
van
1

Prima recept, Irie, heerlijk gegeten. Qua portionering wat klein, voor vier (normale) eters had er 20-25% meer kunnen zijn. Dat pas ik de volgende keer gewoon wel aan, dit recept staat inmiddels op mijn favorieten-lijstje. - 24 apr 2016

Hilde-Beyens
0

hmm, echt heerlijk!! ik heb er wel wat bouillon bij toegevoegd, anders vond ik het een beetje te weinig saus. - 14 jan 2016

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren