Lasagne met prei en gerookte zalm

  (5)
  30 minuten

  Dit recept kreeg ik enkele jaren geleden van mijn broer. Het is een blijvertje!


  Antwerpen, België
  56 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 200 à 300 gr gerookte zalm
  • 3 à 4 stokken prei
  • ong. 50 gr boter
  • 250 à 300 ml (culinaire) room
  • 9 à 12 bladen lasagne
  • 150 gr gemalen kaas
  • Kruiden: zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

  1. Snij het wit van de prei fijn en was deze. Smelt de boter en stoof de prei (ong. 10 min) in de boter. Kruiden met zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder.
  2. Voeg de room bij de prei en laat dit zachtjes enkele minuten inkoken.
  3. Beboter een ovenschaal met boter.
  4. Maak de schotel: begin met wat saus (als veiligheid tegen het aanbranden in de oven), maak een laag met de bladen lasagne, dan saus en dan de gerookte zalm. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een goede laag saus (bescherming langs boven => om de bladen goed te laten garen). Werk af met gemalen kaas.

  Tips

  (1) Soms doe ik wat gemalen kaas op de gerookte zalm tijdens het vormen van de laagjes. (2) Je kan tijdens het inkoken van de room een half blokje groentenbouillon toevoegen --- voeg dan wel minder kruiden toe bij het bereiden van de prei. (3) Vervang de laatste minuten van de bereidingstijd in de oven door "grill" om een mooi gratineerlaagje te bekomen; hou dit wel goed in het oog om verbranden te voorkomen! (4) Lekker met wat brood of een pitabroodje uit de toaster (ook stokbrood is een aanrader). (5) Ik maak meestal een schotel met drie lagen en BELANGRIJK: bij het maken van de lagen moeten de lagen niet vol met gerookte zalm liggen! Anders wordt de schotel te zout.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (5)

  Beoordelingen in het Nederlands (5)

  TeaJansen-Meijer
  2

  Het was heerlijk heb er nog wat kastanjechampignons aan toegevoegd  -  04 mei 2014

  van
  1

  Prima recept, Irie, heerlijk gegeten. Qua portionering wat klein, voor vier (normale) eters had er 20-25% meer kunnen zijn. Dat pas ik de volgende keer gewoon wel aan, dit recept staat inmiddels op mijn favorieten-lijstje.  -  24 apr 2016

  dickzeeman
  0

  Om het wat meer smaak te geven heb ik een deel van de room vervangen door boursin. In het recept ontbreekt de oven-tijd. Ik heb een half uur gegokt, toen was de lasagne mooi van kleur. Handig om de bereidingstijd er wel bij te zetten in het recept  -  30 sep 2017

  User's IP: 54.159.94.253