Sorbet Mandarim (mandarijnensorbet)

    Sorbet Mandarim (mandarijnensorbet)

    3keer bewaard
    20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzonder Portugees dessert, sorbet gemaakt met mandarijnensap en een scheutje mandarijnenlikeur. Gebruik een ijsmachine voor het beste resultaat.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 - 15 personen

    • 200 gr suiker
    • 2 dl water
    • 7½ dl mandarijnensap
    • citroensap
    • 0,2 dl manderijn likeur
    • 3 mandarijnen
    • 0,2 dl Grand Marnier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm het water en los er de suiker in op. Voeg daarna het manderijnensap toe. Breng op smaak met de mandarijnlikeur en citroensap.
    2. Zet het koud weg en draai er, als het voldoende afgekoeld is, ijs van met de ijsmachine.
    3. Pel de mandarijnen. Schep een bolletje ijs in een gekoeld cocktailglas en garneer het met een partje mandarijn. Besprenkel het ijs met wat Grand Marnier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren