Appel crumble met havermout

    Appel crumble met havermout

    37keer bewaard
    50min


    73 personen hebben dit gemaakt

    Gebakken appels met een knapperig (koekjesachtig) laagje. Een heerlijk dessert, ruim voldoende voor twee personen! Nog lekkerder als je er een bolletje ijs bij serveert.

    Ali Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 50 gr bloem
    • 40 gr bruine basterdsuiker
    • snufje zout
    • 50 gr havermoutvlokken
    • 60 gr boter, in blokjes
    • 2 appels
    • 1/2 eetlepel citroensap
    • 1 1/2 eetlepel suiker
    • 1/2 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Oven voorverwarmen op 180 graden C.
    2. Meng de bloem met de basterdsuiker, zout en havermoutvlokken en kneed hier met je handen (of de keukenmachine) de boter door, tot het mengsel kruimelig is.
    3. Schil de appels en snij ze in partjes. Leg deze op de bodem van een kleine ovenschaal en besprenkel met wat citroensap. Strooi de kaneel en suiker gelijkmatig over de appels.
    4. Verdeel het kruimelmengsel over de appels. Bak de appel crumble in ongeveer 30-40 minuten in de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Nanda
    van
    13

    Echt een heel goed recept, heerlijk! Zo al erg lekker, maar ik had nog wat (gedroogde) cranberry's, die heb ik gemengd met de appels. Door het kruimelmengsel heb ik nog een klein handje fijngehakte pecannoten gemengd. Ik heb het recept gehalveerd en vond dat eigenlijk wel genoeg voor twee personen. Na 30 minuten in de oven was de kruimellaag al gaar en lekker knapperig. - 08 nov 2011

    marie_de_wit
    3

    echt het beste recept voor apple crumble dat ik kon vinden! alles klopte en ik vond het heerlijk! - 06 nov 2013

    KarenPostma
    1

    Heerlijk, we hebben gesmuld. Ik heb amandelmeel ipv bloem gebruikt en dat was prima. - 03 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren