Aardappelmaïskoekjes

    Aardappelmaïskoekjes

    4keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Maak deze aardappelmaïskoekjes als bijgerecht bij bijvoorbeeld eendenborst, of een ander stuk geroosterd vlees. Ze zijn gemaakt van verse aardappels, gepureerd en gemengd met mais en vervolgens in de koekenpan gebakken.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 700 gr afkokende aardappels
    • 2 maïskolven
    • 5 eidooiers (120 gr)
    • peper en zout
    • bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de aardappelen en de maïskolven apart in water met wat zout gaar.
    2. Snijd de maïskorrels los van de kolven, hak fijn.
    3. de aardappels af, laat ze droogstomen en maak ze fijn in een pureeknijper. Vermeng de kruim met de eierdooiers en breng de puree op smaak met zout en peper.
    4. Roer de fijngehakte maïskorrels door de aardappelpuree en druk vervolgens door een zeef.
    5. Vorm van het geheel via een 6 cm Ø 20 kleine platte koekjes en wentel deze door de bloem. Bak de koekjes op matig vuur, aan beide kanten goud bruin en houd ze warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren