Makkelijke huzarensalade

    Makkelijke huzarensalade

    12keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Vroeger maakten we deze huzarensalade heel vaak , en ik heb inmiddels het recept van mijn moeder gekregen. Veel lekkerder dan de gekochte versie uit de supermarkt!

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr vastkokende aardappels, geschild en in kleine blokjes gesneden
    • 100 gr doperwten (uit de diepvries, ontdooid)
    • 2 of 3 grote eieren
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1,5 eetlepel yoghurt
    • 2 lente uitjes, in ringetjes
    • 1/2 citroen (rasp van de schil en het sap)
    • 1 eetlepel kappertjes
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng een pan water met wat zout, de aardappelblokjes en de doperwten aan de kook en laat in 5-7 minuten gaar koken. Giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken
    2. Breng ondertussen een pan water aan de kook, leg de eieren hierin en kook ze in ongeveer 8 minuten hard. Giet af en koel de eieren onder de koude kraan. Zodra de eieren zijn afgekoeld, pel je ze en snijd ze grof.
    3. Klop in een kom de mayonaise met de yoghurt en de gesneden lenteui tot een sausje. Roer de citroenrasp en het sap erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Meng de aardappelblokjes, de doperwten, eieren en de kappertjes door de saus tot alles goed gemengd is. Bewaar in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren