Grote kruidnoten

    Grote kruidnoten

    13keer bewaard
    45min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Zelf kruidnoten maken, maar je hebt geen speculaaskruiden? Dan meng je de kruiden zelf, makkelijk en snel, met dit recept voor kruidnoten (pepernoten). Je maakt ongeveer 80 (grote) kruidnoten met dit recept.

    Lisa Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 80 kruidnoten

    • 60 gr boter
    • 60 gr bruine basterdsuiker
    • 40 gr kristalsuiker
    • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
    • ½ theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 theelepel kaneel
    • ½ theelepel gemalen anijszaad
    • ¼ theelepel gemberpoeder
    • 115 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1½ eetlepel melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Klop de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg de specerijen toe en mix goed door. Voeg het meel en melk toe en mix of kneed goed door.
    2. Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een knikker. Leg ze op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat. Let op, ze worden 2-3 keer zo groot als ze bakken.
    3. Bak de pepernoten 12-15 minuten in een voorverwarmde oven van 165 graden C tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    anna77
    van
    5

    Ik vond ze echt lekker van smaak, komt zeer in de buurt van 'echte' speculaaskruiden. Ik denk dat ik ze de volgende keer ietsjes kleiner maak of iets langer bak, want ik vond ze nu (na 15 minuten op 165 graden) nog een klein beetje taai van binnen na het afkoelen, maar erg lekker! - 14 nov 2011

    van
    1

    - Gewaardeerd op - 07 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren