Stoofperen in rode wijn en port

    Stoofperen in rode wijn en port

    15keer bewaard
    2uur15min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Stoofpeertjes zoals mijn moeder ze vroeger maakte. De rode port is al zoet waardoor je minder suiker hoeft toe te voegen.

    Olga Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 10 stoofperen
    • 500 ml rode wijn
    • 250 ml rode port
    • 2 kaneelstokjes
    • 1 eetlepel citroenrasp
    • 6 (grote) eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Schil de peertjes en snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis.
    2. Verwarm de wijn met de port in een grote pan, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de kaneel, citroenrasp en suiker toe en laat een minuut meekoken. Voeg vervolgens de peertjes toe.
    3. Breng opnieuw aan de koek, doe het deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat de peertjes minimaal 2 uur sudderen op heel laag vuur, totdat ze gaar zijn.

    Van de kok

    De stoofpeertjes zijn zowel warm als koud lekker om te eten. De volgende dag smaken ze vaak nog beter. Als de stoofperen niet helemaal bedekt worden door de wijn en port kun je nog wat water toevoegen aan de pan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    8

    - 12 dec 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren