Vanille-kersen roomijs

    (78)
    10 minuten

    Dit recept maakt klassiek vanille-ijs met een vleugje amandel en stukjes verse kersen.


    91 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 ml volle room
    • 250 ml melk
    • 150 gr suiker
    • 1 eetl vanille extract
    • 1 theel amandelextract
    • 300g verse kersen, ontpit en gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng room, melk en suiker in een kom tot de suiker geheel is opgelost. Roer het vanille- en amandelextract erdoor. Voeg de kersen toe. Giet het mengsel in een ijsmachine en vries het in volgens de gebruiksaanwijzing. Schep het over in een diepvries bestendige bak en vries minstens 2 uur in voordat je het opdient.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (78)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    6

    maar waar heb je dan de amandel- en vanille extract voor nodig?  -  15 apr 2014

    allrecipes
    5

    Goed gezien, Jeroen. De extracten staan nu ook in de bereidingswijze. Bedankt!  -  15 apr 2014

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren