Kip 'n koolpot

    (1)
    1 uur 15 minuten

    Een gerecht dat wij vroeger vaak in de winter aten, kippenbouten met aardappel en groene kool uit de oven. Erg makkelijk om te maken, serveer met stokbrood om te dopen.

    Olga

    Washington, Verenigde Staten
    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kippenbouten
    • 60 gram maïzena
    • snufje peper en zout
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 250 gram aardappelelen, geschild en in blokjes
    • 4 plakken spek, in stukjes gesneden
    • 400 gram groene kool, in repen gesneden
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 8 kleine sjalotten, gehalveerd
    • 375 ml kippenbouillon
    • snufje gehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Schud de kippenbouten een voor een in een zak gevuld met de maïzena, zout en peper, zodat ze mooi rondom bepoederd zijn. Bak ze snel in een koekenpan goudbruin in hete olie. Doe ze vervolgens in een grote ovenschaal, samen met de blokjes aardappel.
    2. Bak het spek met de kool in het vet dat nog in de koekenpan zit tot de kool zacht wordt. Voeg als dat nodig is extra olie toe en doe dan de knoflook en de uien erbij. Bak al roerend tot de ui goudgeel is geworden. Giet de bouillon erbij en breng al roerend aan de kook.
    3. Giet alles vervolgens bij de kip in de ovenschaal, dek de schaal af met aluminiumfolie en bak gedurende 1 uur of tot de kip gaar is. Bestrooi op het laatst met peterselie.

    Van de kok

    Lekker met knapperig stokbrood en een lichte rode wijn.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 10 collecties