Spruitjes uit de pan

    Spruitjes uit de pan

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gestoomde en dan gebakken spruitjes met ui, rode peper, knoflook, citroensap gebakken in olijfolie. Ik heb hotelspruiten gebruikt, dat is een wat kleiner soort. Grote kan ook maar snij ze dan in vieren ipv in tweeën.

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 personen spruitjes
    • 1 grote sjalot ui
    • 1 teen knoflook, fijn gesneden
    • 1 rode peper zonder zaad, fijn gesneden
    • 1 scheut citroensap
    • 3 eetlepels olijfolie
    • halve theelepel zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de spruitjes schoon en snij doormidden of door vieren zodat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Snij ook de peper, knoflook er ui. Niet bij elkaar gooien.
    2. Stoom de spruitjes 5 tot 10 minuten. (tip: je kan een bakje in een pan met kokend laagje water erin gebruiken als je geen stoompan hebt. Deksel erop)
    3. Verwarm de pan, verwarm dan de olie erin, bak de peper even en dan de uitjes, even zachtjes fruiten en dan de spruitjes erbij. Gas mag nu wat hoger. Bak de spuitjes door af en toe te roeren tot ze hier en daar bruin zijn aan de gesneden kant en zacht genoeg zijn.
    4. Roer nu naar smaak de knoflook erdoor en bak knoflook eventjes - pas op knoflook mag niet verkleuren want dan word de knoflook bitter. Blus af met citroensap. Breng op smaak met wat zeezout of gewoon zout.

    Tip

    lekker bij allerlei gerechten met aardappel of bij friet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren