Varkensfilet met Kalamata olijven en rozemarijn

    Varkensfilet met Kalamata olijven en rozemarijn

    2keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Een snel en lekker gerecht waarmee u vast indruk maakt op gasten. Ze denken vast dat u dit de hele dag heeft gekost! Griekse olijven en verse rozemarijn geven veel smaak!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr varkenfiletlapjes
    • 4 eetlepels witte bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel peper
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 125 ml droge rode wijn
    • 125 ml kippenbouillon
    • 2 eetlepels Kalamata olijven, in plakjes
    • 1 theelepel citroenrasp

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Het vlees tot een dikte van 6 mm slaan. In een ondiepe kom bloem, zout en peper vermengen. Haal het vlees door de bloem.
    2. In een koekenpan op een matig hoog vuur 1 eetlepel olijfolie verhitten en daarin het vlees bruin braden. Tijdens het bakken eenmaal omdraaien. Leg het vlees op een warm bord.
    3. Het vuur laag zetten en rozemarijn en knoflook in de pan doen. Wijn erbij gieten, aan de kook brengen en kook tot het vocht is ingedikt. Kippenbouillon toevoegen en koken tot het volume is gehalveerd. Olijven en citroenrasp toevoegen. De saus over het vlees schenken en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren