Varkenskarbonade met citroen-botersaus

    Varkenskarbonade met citroen-botersaus

    7keer bewaard
    30min


    70 personen hebben dit gemaakt

    Een snel en eenvoudig recept voor heerlijke varkensoester of -karbonade. U hoeft het vlees enkel te bedruipen met de saus van boter, citroensap en knoflook en u zult verbaasd zijn hoe lekker mals de karbonades zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels boter
    • 2 theelepels citroensap
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 6 varkenskarbonades
    • 1 mespuntje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De barbecue goed heet laten worden en een bakrooster licht met olie invetten.
    2. In een kleine sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten. Citroensap en knoflook erdoor roeren en garen tot de knoflook zacht is. Van het vuur halen.
    3. De karbonades op een bord leggen en de bovenkant met het botermengsel besmeren. Leg ze vervolgens op het rooster met de besmeerde kant naar beneden.
    4. 1 minuut op een heet vuur dichtschroeien en daarbij de bovenkant met het botermengsel besmeren. Draai het vlees om en nogmaals 1 minuut laten dichtschroeien.
    5. Het vlees omdraaien, de barbecue afdekken en 3-5 minuten per kant laten garen. Af en toe met wat botersaus insmeren. De karbonades zijn gaar als de binnentemperatuur van het vlees 70°C is.

    Tip:

    Als je geen barbecue hebt kun je de stukjes vlees ook onder de grill in je oven klaarmaken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren