Zelf glühwein maken

Met dit recept kun je stap voor stap tijdens de Kerstdagen zelf glühwein maken. Bekijk ook de video!

ivansantry

Ingrediënten

Opbrengst: 1 pan

  • 2 mandarijnen
  • 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 stukje gember (van 2.5 cm), geschild en doormidden gesneden
  • klein handje kruidnagels
  • 150 gram suiker
  • 500 ml water
  • 2 flessen rode wijn

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

  1. Doe de rasp van twee mandarijnen in een grote pan. Schil vervolgens een van de mandarijnen en doe de partjes in de pan. Steek ongeveer 15 kruidnagels in de schil van de andere mandarijn en doe deze ook in de pan. Rasp de citroen en doe de rasp in de pan, snij de citroen vervolgens doormidden en voeg toe. Voeg het kaneelstokje en de gember toe.
  2. Kook 500 ml water in een andere pan en los de suiker op in het hete water. Voeg toe aan de pan, samen met de rode wijn.
  3. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Niet laten koken, alleen zachtjes verwarmen. Om te serveren zeef je alles in een schone pan of zeef je het direct in glazen.

Video

Zelf glühwein maken

Zelf glühwein maken

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties