Stevige wortelcake met noten

    Stevige wortelcake met noten

    20keer bewaard
    1uur


    29 personen hebben dit gemaakt

    Deze stevige wortelcake met noten is in onze familie al jarenlang een traditie.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 3 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 375 gr bloem
    • 3 wortelen, geraspt
    • 1 blikje (400 gr) ananas, met sap gepureerd
    • 350 ml plantaardige olie
    • 350 gr suiker
    • 6 eieren
    • 120 gr walnoten, gehakt
    • 250 gr rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C. 2 bakvormen van 23x13 cm invetten en met bloem bestrooien.
    2. Baksoda, zout, kruiden en bloem door een zeef mengen.
    3. In een grote kom wortel, ananas, olie en suiker mengen. Ei erdoor kloppen. Het meelmengsel en het wortelmengsel goed vermengen. Noten en rozijnen erdoor scheppen en het beslag in de bakvormen scheppen.
    4. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Ik heb het als basis gebruikt. De suiker door 3 gedeeld en een zakje vanillesuiker toegevoegd, de olie teruggebracht tot nog geen 100ml en een beetje sinaasappelsap toegevoegd en zo was het prima. In bovenstaand recept wordt wel enorm veel vet en suiker gebruikt - 16 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren