Schildpad koekjes

    Schildpad koekjes

    4keer bewaard
    1uur35min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een ontzettend leuk recept voor koekjes in de vorm van kleine schildpadden. Leuk idee voor een kinderfeestje, ik bak ze elk jaar op de verjaardag van mijn kinderen, altijd een succes!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 30 koekjes

    • 200 gr bloem, gezeefd
    • 1/4 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 120 gr boter
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 ei, gesplitst in dooier en eiwit
    • 1/4 theelepel vanille extract
    • een paar druppels amandelextract
    • 42 halve pecannoten
    • 60 gr pure chocolade
    • 60 ml melk
    • 15 gram boter
    • 125 gr poedersuiker, gezeefd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Meng bloem, baksoda en zout door een zeef. Mix de boter zacht en romig en voeg gelijkmatig de bruine basterdsuiker toe, mix door. Voeg losgeklopt ei en de eidooier toe en mix. Meng de vanille en amandelextract door het beslag. Voeg de droge ingrediënten beetje bij beetje toe en meng goed tot een deeg. Leg het deeg (ongeveer 1 uur) in de koelkast zodat het wat steviger wordt.
    2. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    3. Leg de halve pecannoten in groepjes van 5 zo op de bakplaat dat ze de kop en poten van schildpadden voorstellen. Maak balletjes van het deeg. Dip de onderkant van de balletjes in het overgebleven eiwit en druk ze voorzichtig op de noten. Gebruik ongeveer een volle theelepel per koekje, zodat de nootjes nog onder het deeg uitsteken. Bak de koekjes 10-13 minuten in de voorverwamde oven. Laat ze niet te bruin worden. Laat afkoelen.
    4. Smelt de pure chocola samen met de melk en 15 gram boter in een kom, boven een pan met kokend water. Roer door tot het een glad, gesmolten mengsel is. Haal van het vuur. Voeg 125 gram gezeefde poedersuiker toe en klop het mengsel op tot een glad en glanzend mengsel. Als het te dun is, kun je nog wat meer poedersuiker toevoegen. Bestrijk elk afgekoeld koekje rijkelijk met het chocolademengsel en laat afkoelen tot het hard wordt.

    Baksoda

    Baksoda is ook wel bekend onder de naam zuiveringszout of baking soda. Je kunt de bloem en baksoda eventueel ook vervangen door 200 gr zelfrijzend bakmeel, het kan zijn dat het resultaat iets minder luchtig is.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren