Amuselepel: gevulde champignons met geitenkaas

    Amuselepel: gevulde champignons met geitenkaas

    16keer bewaard
    15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzonder voorafje voor een feestelijk etentje. Rucolasla met een gebakken kastanjechampignon gevuld met geitenkaas.

    Helfrich Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 kastanjechampignons
    • 1 teentje knoflook, fijngeperst of gehakt
    • handje rucola
    • 1 mandarijn, uitgeperst
    • geitenkaas
    • zout
    • peper
    • chilipoeder
    • sesamzaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Maak de kastanjechampignons schoon. Verhit wat olijfolie met de fijngeperste knoflook en bak hierin de kastanjechampignons even aan. Haal ze uit de pan
    2. Snij de rucola fijn en verdeel dit over 8 amuselepels. Besprenkel met mandarijnensap. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    3. Meng de geitenkaas met zout, peper en chilipoeder naar smaak. Verwijder de steeltjes van de champignons. Vul de champignons met het geitenkaasmengsel. Bestrooi ze met sesamzaadjes. Leg ze in een ovenschaaltje en zet ze een kwartiertje in de voorverwarmde oven.
    4. Leg de gebakken champignons op de rucolasla op de amuselepels (1 per lepel) en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren