stoofperen gezond

    2 uur 30 minuten

    wij stoven de peren uit eigen tuin zo naturel mogelijk en altijd zonder suiker. ze smaken van zichzelf al zoet genoeg.


    Overijssel, Nederland
    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 kilo peren
    • 2 kaneelstokjes
    • 1/2 sap van 1/2 citroen
    • 1 a 2 kopjes water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. schil de peren snij ze in kwarten en spoel ze met water af.
    2. breng ze met de andere ingrediënten aan de kook.
    3. laat ze op een klein pitje stoven tot ze gaar en rood zijn.

    Vooraf maken

    bewaartip: de peren met sap kokend in schone jam/appelmoespotten doen schroefdeksel erop doen en ondersteboven laten afkoelen of invriezen.

    Tip

    heerlijk als bijgerecht bij vlees, groente en aardappels, als toetje bij griesmeelpudding of als gezond tussendoortje.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties

    Bekijk alle 1 collecties