Veganistische tofu-chili

    (54)
    1 uur 10 minuten

    Probeer deze gezonde variant van de gebruikelijke chili con carne eens. Boordevol bonen en groenten. Eventueel kunt u rode paprika en stukjes courgette toevoegen.


    59 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 pakje (350 gr) stevige tofu met naturelsmaak
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 2 stengels selderie, in stukjes
    • 100 gr zoete maïs (uit blik of bevroren)
    • 1 blikje (400 gr) kikkererwten
    • 1 blikje (400 gr) tomaatblokjes
    • 1 liter water
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. In een middelgrote kom de tofu verbrokkelen en chilipoeder en knoflook erdoor scheppen.
    2. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Hierin ui en selderie sauteren tot ze gaar zijn. Tofumengsel toevoegen en op een laag vuur 5 minuten laten koken.
    3. Zoete maïs, kikkererwten en tomaat toevoegen. Water toevoegen en aan de kook brengen. Vuur laag zetten, op smaak brengen met zout en peper en ong. 50 minuten laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (54)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren