Kip met brie in bladerdeeg

    Ik had nog kipfilet en brie in huis, en bladerdeeg in de vriezer, toen bedacht ik dit recept. Je kunt varieren met de kruiden, gewoon wat je zelf het lekkerst vindt.

    Lisa

    Zuid-Holland, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 kipfilets
    • paar plakken brie
    • 3 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • Italiaanse kruiden, naar smaak
    • Peper en zout, naar smaak
    • 1/2 losgeklopt ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Sla de kipfilets enigszins plat met een vleeshamer (of een zware pan). Snij ze in de lengte in, als een soort envelopje, zodat je ze later kunt vullen. Bestrooi van binnen en buiten met peper, een beetje zout en Italiaanse kruiden naar smaak.
    2. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    3. Vul de kip met plakjes brie. Probeer de kipfilet er zo goed mogelijk omheen te vouwen.
    4. Snij de plakjes bladerdeeg in repen en wikkel de kipfilets daarmee in. Maak er goed sluitende pakketjes van.
    5. Leg de kipfilets in een kleine ingevette ovenschaal en bestrijk ze met losgeklopt ei. Bestrooi eventueel met nog wat Italiaanse kruiden.
    6. Bak de kipfilets in ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties